در پی افزایش تنشها میان ایران و اسرائیل، نیروهای آمریکایی مستقر در شمالشرق سوریه بهویژه در استان الحسکه، سطح آمادهباش خود را بهطرز چشمگیری افزایش دادهاند و همزمان اقدام به تقویت مواضع دفاعی خود کردهاند. دیدهبان حقوق بشر سوریه (SOHR) طی گزارشهایی از تحرکات جدید ارتش آمریکا در پایگاههای مختلف این منطقه خبر داده است.
آمادهباش در پایگاه قصرک
بنا بر منابع SOHR، کاروانی متشکل از ۲۰ کامیون حامل تجهیزات نظامی صبح امروز وارد پایگاه «قصرک» در شمالغرب الحسکه شد. همزمان پروازهای مکرر هواپیماهای آمریکایی در آسمان منطقه گزارش شده است. در این پایگاه توسعه و گسترش زیرساختها در جریان است تا ظرفیت عملیاتی و نهادهای آن ارتقا یابد. این تحرکات در چارچوب اقدامات احتیاطی در برابر حملات احتمالی ایران صورت میگیرد.
هشدار امنیتی در پایگاههای دیگر
وضعیت هشدار امنیتی و نظامی تنها محدود به پایگاه قصرک نبوده است. منابع SOHR از افزایش سطح آمادگی دفاعی در پایگاههای «خراب الجیر» و «روبریه» نیز خبر دادهاند. پروازهای شناسایی و تجسسی نیز بر فراز این مناطق افزایش یافته است. این اقدامات بخشی از بازآرایی نیروهای آمریکایی پس از خروج تدریجی آنها از پایگاههای استان دیرالزور به شمار میرود.
استقرار تجهیزات پدافندی پیشرفته
در ادامه این روند، یک هواپیمای ترابری آمریکایی در پایگاه خراب الجیر فرود آمد و تجهیزات پیشرفتهای از جمله سامانههای راداری و سامانههای ضدهوایی تخلیه کرد. هدف از این انتقال، تقویت توان دفاعی در برابر تهدیدهای موشکی و پهپادی احتمالی ایران عنوان شده است.
تغییر آرایش نیروها
گزارشها حاکی از آن است که نیروهای آمریکایی خودروهای زرهی و تجهیزات لجستیکی خود را به مواضع مستحکمتری منتقل کرده و سامانههای پدافند هوایی را در وضعیت آمادهباش کامل قرار دادهاند. همزمان، پروازهای تجسسی بر فراز الحسکه نیز افزایش یافته است.
وضعیت دیگر پایگاهها
منابع دیدهبان حقوق بشر سوریه همچنین گزارش دادهاند که پایگاه تل بیدر در شمال الحسکه نزدیک به دو سال است که دیگر میزبان نیروهای ائتلاف بینالمللی نیست و تیم ۱۵ تا ۲۰ نفره مستقر در آن، به پایگاهی دیگر منتقل شدهاند. در مقابل، پایگاه الوزیر همچنان فعال است و تغییری در آرایش یا تعداد نیروهای مستقر در آن دیده نمیشود.
خروج از دیرالزور
پیشتر در ماه مه و اوایل ژوئن، نیروهای آمریکایی بهصورت ناگهانی از دو پایگاه کلیدی در دیرالزور یعنی میدان نفتی العمر و تأسیسات گازی کونیکو عقبنشینی کردند. این پایگاهها در سالهای گذشته بارها هدف حملات برخی گروهها قرار گرفته بودند. پس از خروج نیروهای آمریکایی، یگانهای کماندویی «قسد» جایگزین آنها در این مواضع شدند.
این تحرکات نشانهای از رویکرد احتیاطی آمریکا در مواجهه با احتمال درگیریهای گستردهتر در منطقه است.
نظر شما