سرمایه‌گذاری ۹۳۰ میلیون دلاری بانک جهانی در عراق با هدف رونق تجارت منطقه‌ای

سرویس عراق و اقلیم کردستان- بانک جهانی از سرمایه گذاری 930 میلیون دلاری با هدف توسعه پروژه «جاده توسعه» خبر داد که پیش‌بینی می‌شود تجارت داخلی و منطقه‌ای عراق را به طور چشمگیری افزایش دهد.

به گزارش کرد پرس،  بر اساس اعلام خبرگزاری رسمی عراق، بانک جهانی با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: در قالب این مبلغ پروژه گسترش و نوسازی راه‌آهن عراق با هدف مدرن‌سازی زیرساخت‌ها و خدمات ریلی بین بندر ام‌قصر در جنوب عراق و موصل در شمال است که می تواند افزون بر کاهش زمان سفر و افزایش حجم باربری، به بهبود خدمات حمل و نقل پایدار برای مسافران و کاربران نیز کمک کند.

در این بیانیه آمده است، این تحولات در راستای رونق قابل توجه توسعه راه‌آهن در منطقه خاورمیانه است که مسیرهای تجاری را در سطح منطقه و با قاره‌های آسیا و اروپا تقویت می‌کند و به رشد اقتصادی منطقه شتاب می‌بخشد.

بانک جهانی در این بیانیه تصریح کرد: جاده توسعه عراق که در ماه مه ۲۰۲۳ اعلام شد، با هدف تبدیل عراق به یک مرکز حمل و نقل محوری طراحی شده است و این جاده، منطقه پیرامون کشورهای شورای همکاری را از طریق عراق به مرز ترکیه و از آنجا به اروپا متصل می‌کند.

بانک جهانی تأکید کرد: با تقویت ارتباط بنادر و زیرساخت‌های موجود، این مسیر می‌تواند حجم تجارت را در داخل عراق و در سطح منطقه به طرز چشمگیری افزایش دهد.

در همین ارتباط، ژان کریستوف کاریر، مدیر منطقه‌ای بانک جهانی در خاورمیانه، اظهار داشت: کشور عراق با گذار از مرحله بازسازی به توسعه، تقویت تجارت و ارتباطات می‌تواند رشد اقتصادی را تحریک کند، فرصت‌های شغلی جدید ایجاد نماید و وابستگی به نفت را نیز کاهش دهد.

این منبع افزود: این پروژه نقش حیاتی در تبدیل عراق به یک مرکز حمل و نقل منطقه‌ای و دستیابی به اهداف جاده توسعه در زمینه بهبود ارتباطات، تنوع‌بخشی به فعالیت‌های اقتصادی و افزایش نرخ رشد ایفا می‌کند.

بانک جهانی خاطر نشان کرد: پروژه توسعه و نو سازی راه آهن عراق ، بازسازی ۱۰۴۷ کیلومتر از خطوط راه‌آهن موجود که بندرام قصر را از طریق موصل به بغداد متصل می کند، پوشش می‌دهد و همچنین از نوسازی ناوگان لوکوموتیوها، واگن‌ها، و بازسازی کارگاه نگهداری در بیجی حمایت می‌کند.

این بانک تصریح کرد: همچنین، با انتقال حمل و نقل کالا از کامیون‌ها به قطارها، آسیب به جاده‌ها و هزینه‌های نگهداری سالانه آنها به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت و این خط ریلی که از هشت استان عراق عبور می‌کند، یکپارچگی را در سطح کشور عراق تقویت می کند و منافع آن شامل تقریبا ۱۷ میلیون نفر خواهد شد.

علاوه بر این، این پروژه بیش از سه هزار فرصت شغلی تمام وقت در بخش ساخت و ساز را طی هفت سال ایجاد خواهد کرد و پس از شروع عملیات، انتظار می‌رود سالانه 21 هزار و نهصد فرصت شغلی فراهم آورد.

کد خبر 2785867

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha