پیش بینی برداشت ٧٠٠ هزار تن گندم در آذربایجان غربی

سرویس آذربایجان غربی- سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی با اعلام آغاز برداشت گندم از اوایل تیر ماه در استان گفت: امسال ۴۰۸ هزار و دویست هکتار از اراضی زراعی آبی و دیم استان زیر کشت گندم رفته است و پیش بینی می شود از این سطح بیش از ۷۰۰ هزار تن گندم تولید و برداشت شود.

به گزارش کردپرس، علی دیانتی در مصاحبه با خبرنگاران  با اشاره به شرایط اقلیمی و وضعیت توپوگرافی شهرستان های مختلف اظهار کرد: کار برداشت و خرید تضمینی گندم تا اواسط شهریور ماه در شهرستان های مختلف استان ادامه خواهد داشت.

دیانتی ادامه داد: سال زراعی گذشته با خرید تضمینی ۶۷۰ هزار تن استان به رتبه هفتم کشوری دست یافت و امسال پیش بینی می شود این مقدار به حدود ۵۰۰ هزار تن برسد.

او با تشریح شرایط اقلیمی حاکم بر استان و تاثیر آن بر کاهش گندم تولیدی نسبت به سال زراعی گذشته اضافه کرد: توزیع نامناسب بارندگی و خشکسالی ناشی از آن در ابتدای فصل زراعی و حوادث طبیعی مانند سرمازدگی، خشکسالی و نبود آب کشاورزی و تگرگ خسارت جبران ناپذیر ی به محصول گندم در سال زراعی جاری وارد کرده است ولی با وجود این شرایط، استفاده از بذر و تاریخ کشت مناسب، مصرف بهینه کودهای ازته، فسفاته و پتاسه، مدیریت مزرعه توسط کشاورزان در کنار سایر اقدامات فنی کارشناسان از دلایل تدوام و پایداری تولید در استان به شمار می رود.

دیانتی اظهار کرد: در سالجاری اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان با همکاری ۷۲ مرکز خرید دولتی، تعاونی و خصوصی با مباشری اداره تعاون روستایی، گندم مازاد بر نیاز کشاورزان را با نرخ تضمینی به قیمت ۲۰۵ هزار ریال و براساس سه درصد افت مفید و یک درصد افت غیرمفید با حضور نمایندگان خرید سازمان به عنوان عامل تشخیص و ذیحساب خریداری می کنند.

او تصریح کرد: هزار و دویست پنجاه کمباین بومی و ۴۰۰ کمباین مهاجر برداشت گندم تولیدی استان را بر عهده داشته و ۸۵ گروه ستادی در سراسر استان بر امر برداشت نظارت و علاوه بر تنظیم کمباین ها، توصیه های فنی را برای کمباین داران و کشاورزان ازائه خواهند کرد. همچنین ۶۰ نفر کارشناس ناظر سازمان نظام مهندسی کشاورزی بر امر برداشت و کاهش ضایعات نظارت می کنند.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان بر حفظ بقایای گیاهی در مزارع تاکید کرد و گفت: زارعین به منظور حفظ منابع خاکی و زیست محیطی پس از برداشت، بقایای گیاهی را در مزارع خود حفظ و از آتش‌زدن آن پرهیز کنند که باعث ناپایداری تولید، کاهش حاصلخیزی خاک و آلودگی محیط زیست می شود.

کد خبر 2785886

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha