به گزارش کرد پرس، آرش لهونی در دومین جلسه شورای آموزش و پرورش استان کردستان در سال ۱۴۰۴، با اشاره به اولویت دولت چهاردهم در توسعه عدالت آموزشی و ارتقاء کیفیت آموزش، گفت: تحقق این اهداف نیازمند تأمین زیرساخت های آموزشی مناسب است.
وی با بیان اینکه اعتبارات فعلی استان پاسخگوی این نیاز نیست، افزود: ظرفیت قانونی مولدسازی که به طور کامل در اختیار استان ها قرار گرفته، بهترین فرصت برای جبران این کمبودهاست و باید با استفاده هوشمندانه از این ظرفیت، نیازهای آموزشی استان را پاسخ دهیم.
استاندار کردستان با تأکید بر اینکه اختیار هزینه کرد درآمدهای حاصل از مولدسازی به استان سپرده شده، اظهار کرد: اجازه نخواهیم داد این منابع به حوزه های دیگر منتقل شود و تمام درآمدها به صورت کامل در حوزه آموزش و پرورش و ارتقاء فضاهای آموزشی هزینه خواهد شد.
لهونی خواستار تسریع در شناسایی املاک مازاد آموزش و پرورش شد و ادامه داد: با توجه به اختیارات استانی در زمینه تغییر کاربری و ایجاد ارزش افزوده، لازم است این فرآیند با نظارت شورای آموزش و پرورش و افراد معتمد، به صورت شفاف و قانونی انجام شود.
وی همچنین با اشاره به دستور کار ایجاد هنرستان های جوار صنعت، این اقدام را گامی مثبت ارزیابی کرد و یادآور شد: کشور بیش از آنکه به مهندس نیاز داشته باشد، به تربیت تکنیسین های ماهر نیاز دارد و اگر هنرستان ها به درستی و بر اساس نیاز صنایع بومی عمل کنند، فارغ التحصیلان آن با مشکل بیکاری مواجه نخواهند شد.
استاندار کردستان با اشاره به ضعف زیرساخت های صنعتی در استان، بیان کرد: کردستان هنوز به طور جدی صنعتی نشده و صنایع موجود اغلب کوچک هستند، بنابراین نسخه واحد برای همه استان ها پاسخگو نیست و لازم است رشته های تحصیلی در هنرستان ها بر اساس ظرفیت ها و نیازهای بومی تدوین شوند.
لهونی از تعهد یکی از شرکت های سرمایه گذاری برای ساخت ۵۵ مدرسه در استان طی پنج سال آینده خبر داد.
لزوم توجه به ایجاد هنرستان های جوار صنعت
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان نیز در این جلسه گفت: با توجه به اهمیت مهارت آموزی و کمبود مراکز هنرستانی در استان، راه اندازی هنرستان های جوار صنعت در استان می تواند کمک خوبی در این زمینه باشد.
سیدفواد حسینی همچنین به موضوع اوقات فراغت و تاثیر آن در مهارت آموزی دانش آموزان اشاره کرد و افزود: در تمام دنیا از ایام فراغت دانش آموزان به عنوان صنعت نگاه می شود چرا که اگر درست برای آن برنامه ریزی شود می تواند برای تولید شغل، درآمدزایی و افزایش توانمندسازی افراد تاثیرگذار باشد.
وی اظهار کرد: در استان برنامه ریزی های خوبی برای مدیریت اوقات فراغت دانش آموزان انجام شده است و تلاش می شود زمینه های لازم برای شکوفایی استعدادهای دانش آموزان و توانمدسازی و مهارت آموزی آنان فراهم شود.
نظر شما