به گزارش کردپرس، عمار حکیم، رئیس جریان حکمت ملی عراق، به نمایندگی از چارچوب هماهنگی، نخستین گامها را برای آغاز گفتوگو با مقتدی صدر، رهبر جریان صدر، برداشته است تا او را قانع کند که از تصمیم خود برای تحریم انتخابات پارلمانی عراق عقبنشینی کند.
سایت خبری خندان نوشت: به گفته یک منبع آگاه در بغداد، چارچوب هماهنگی به عمار حکیم مجوز داده تا درباره شروط بازگشت صدر به انتخابات مذاکره کند، اما صدر «تمام کانالهای ارتباطی» را مسدود کرده و روند تماس با او «بسیار دشوار» شده است.
این منبع پیشبینی کرده که موضع صدر ممکن است طی روزهای آینده تغییر کند، زیرا تلاشها برای بازگشایی مسیر گفتگو ادامه دارد. او افزود: «اگر شروط مقتدی صدر از سوی چارچوب هماهنگی و ائتلاف دولت پذیرفته شود، احتمال دارد صدر از کمیسیون انتخابات بخواهد که روند ثبتنام نامزدهای وابسته به جریان صدر را مجدداً آغاز کند.»
این منبع هشدار داد که دودلی صدر برای مشارکت در انتخابات میتواند به روند سیاسی آسیب بزند، زیرا او جایگاه مردمی گستردهای دارد. او گفت: «صدر تمایل دارد در انتخابات شرکت کند، اما زمان و شروط بازگشت او عامل تعیینکننده هستند.»
اسیر شرع، تحلیلگر سیاسی، نیز اعلام کرد که افشای اسناد توافق سهجانبه میان صدر، مسعود بارزانی و محمد الحلبوسی، از سوی خود صدر، نشانه رد آشکار هرگونه توافق جدید است. وی افزود: «صدر معتقد است پیمان پیشین از سوی شرکای سیاسی نقض شده و نمیخواهد بار دیگر این تجربه تلخ را تکرار کند، بهویژه پس از آنکه کمیسیون انتخابات مانع ثبتنام نیروهای جدید او شد.»
به گفته اسیر شرع، یکی از شروط اصلی صدر، خلع سلاح کامل همه گروههای مسلح و واگذاری سلاحها به دولت است؛ شرطی که از سوی برخی گروههای مسلح رد شده و درک مشترک از آینده را دشوارتر کرده است. او پیشبینی کرد در صورت توافق میان صدر و عمار حکیم، احتمال تعویق انتخابات تا یک سال وجود دارد.
شرع همچنین تأکید کرد که اگر صدر بار دیگر وارد رقابتهای انتخاباتی شود، سناریوی ۲۰۲۱ تکرار نخواهد شد و او نمایندگان خود را از پارلمان خارج نخواهد کرد، مگر اینکه ضمانت روشنی از سوی بازیگران سیاسی مختلف دریافت کند.
مقتدی صدر با وجود تلاشهای سیاسی ادامهدار برای تغییر موضعش، همچنان بر تحریم انتخابات پارلمانی عراق پافشاری میکند. بر اساس اظهارات قبلیاش، او انحلال کامل گروههای مسلح، واگذاری سلاحها به دولت، و مقابله با فساد را شروط اصلی بازگشت به روند سیاسی میداند؛ این در حالی است که هشدارها درباره کاهش مشارکت مردم در صورت ادامه بایکوت جریان صدر ادامه دارد.
نظر شما