به گزارش کرد پرس، به گفته امیدی، در بازه زمانی یاد شده، مجموع حجم تجارت خارجی گمرکات استان کردستان به حدود یک میلیون و ۲۷۷ هزار تن و ارزش آن به بیش از یک میلیارد و ۴۶۳ میلیون دلار رسیده که این میزان، شامل صادرات، واردات و ترانزیت خارجی بوده و بیانگر نقش فزاینده گمرکات کردستان در زنجیره تجارت کشور است.
عراق، شریک اول تجاری
در بخش صادرات، استان کردستان توانسته است بیش از ۴۰۱ هزار تن انواع کالا به ارزش ۱۹۳ میلیون و ۴۰۹ هزار دلار را به بازارهای خارجی صادر کند؛ از این میزان، حدود ۳۱۳ هزار و ۵۵۸ تن کالا به ارزش ۱۳۵ میلیون و ۲۰۶ هزار دلار در خود گمرکات استان اظهار و ترخیص شده اند.
عراق با سهم ۹۹.۳۰ درصدی، کماکان اصلی ترین مقصد صادراتی استان کردستان است و پس از آن، کشورهای ترکیه، افغانستان، سوریه، قرقیزستان، فدراسیون روسیه، آلمان، عمان، ازبکستان، قزاقستان و تاجیکستان در رده های بعدی قرار دارند.
ده قلم عمده کالاهای صادراتی شامل گوجه فرنگی، هندوانه، سیب درختی، تراکتور کشاورزی، بستنی، بادمجان، نهال، اسکوپ فلزی سنگ، سیر و ملون بوده است که نشان دهنده ترکیبی از محصولات کشاورزی، صنعتی و ماشین آلات سبک در سبد صادراتی استان است.
تنوع در مبادی و کالا
مدیرکل گمرک سنندج همچنین به ورود بیش از ۲۹ هزار تن کالا به ارزش تقریبی ۱۱۸ میلیون دلار در سه ماهه نخست امسال اشاره کرد که از این رقم، ۶ هزار و ۴۱۹ تن کالا به ارزش ۳۱ میلیون و ۲۳۷ هزار دلار واردات قطعی بوده است.
اقلام عمده وارداتی استان شامل شمش طلا، شمش آلومینیوم، ضایعات آلومینیوم، موز سبز، کالاهای واسطه ای، ماشین آلات خط تولید، مواد اولیه و اقلام مورد نیاز مرزنشینان بوده که از کشورهای عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، چین، قطر، هند و اکوادور وارد شده اند.
تثبیت جایگاه گمرک باشماق
یکی از مهم ترین بخش های عملکرد گمرکات کردستان در سال جاری، رشد فعالیت های ترانزیتی بوده است که امیدی با اشاره به موقعیت راهبردی گمرک باشماق، در این رابطه می گوید: در سه ماهه نخست امسال، تشریفات گمرکی برای بیش از ۸۲۹ هزار تن انواع کالا به ارزش بیش از یک میلیارد و ۷۱ میلیون دلار در قالب رویه عبور خارجی (ترانزیت) انجام شده که از این میزان، حدود ۶۲۸ هزار تن به ارزش ۳۹۶ میلیون دلار مربوط به ترانزیت با مبدا خارجی بوده است.
نظر شما