به گزارش کرد پرس، بنا بر اعلام رسمی دکتر جهانبخش یوسفی، مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت استان، ۳ نفر از هم استانی ها بر اثر گزش مار و یک نفر نیز بر اثر گزش عقرب جان خود را از دست داده اند.
بر پایه این گزارش، ۱۵۶ مورد از گزش ها مربوط به مار بوده که نرخ بروز آن ۷.۸ در هر هزار نفر جمعیت اعلام شده است؛ بیشترین آمار مارگزیدگی از شهرستان های بانه و سقز گزارش شده و شهرستان دهگلان پایین ترین میزان را به خود اختصاص داده است.
در سوی دیگر، ۹۴۷ نفر در اثر گزش عقرب به مراکز درمانی مراجعه کرده اند؛ نرخ بروز عقرب گزیدگی در استان ۵۳ در هر هزار نفر جمعیت بوده و شهرستان سروآباد با نرخ چشمگیر ۲ هزار و ۲۰۰ در هر صد هزار نفر، بالاترین آمار را به خود اختصاص داده است و کمترین میزان نیز مربوط به شهرستان سقز با ۲۲.۴ در هر هزار نفر اعلام شده است.
بررسی های زمانی نشان می دهد که بیشترین موارد عقرب گزیدگی در ماه های مرداد (۲۲.۹ درصد) و شهریور (۱۸.۹ درصد) رخ داده است، در حالی که کمترین موارد در ماه های سرد سال، به ویژه دی و بهمن، ثبت شده اند.
مسئولان بهداشتی استان با هشدار نسبت به خطرات جدی ناشی از گزش، بر اهمیت دریافت فوری خدمات درمانی تأکید کرده اند؛ درمان های رایج شامل تزریق پادزهر، داروهای مسکن و مراقبت های ویژه برای جلوگیری از عفونت و عوارض ثانویه است.
نظر شما