به گزارش کردپرس، تام باراک، نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه و سفیر ایالات متحده در ترکیه، روز دوشنبه در مصاحبهای اختصاصی با خبرگزاری آسوشیتدپرس تأکید کرد که «هیچ طرح جایگزینی» برای همکاری با دولت جدید سوریه وجود ندارد و واشنگتن همچنان از تلاشهای آن برای بازسازی کشور و جلوگیری از تجزیه حمایت میکند. وی همزمان، مداخله نظامی اخیر اسرائیل در استان سویدا را «نامناسب» خواند و آن را مانعی در مسیر تثبیت اوضاع دانست.
باراک که بهطور موقت مسئولیت لبنان را نیز بر عهده دارد، پس از یک هفته درگیری خونین میان قبایل بدوی سنیمذهب و نیروهای دروزی در استان سویدا، در بیروت سخن میگفت. او همچنین اعلام کرد که با میانجیگری ایالات متحده، توافق آتشبس میان سوریه و اسرائیل برای پایان دادن به درگیری در سویدا حاصل شده است.
انتقاد از اسرائیل و دفاع از دولت جدید سوریه
باراک ضمن ابراز نگرانی از «قتلعامها و انتقامگیریهای دو طرف»، عملکرد دولت جدید سوریه را در شرایط دشوار موجود «قابل قبول» توصیف کرد و گفت : «دولت فعلی سوریه با منابع بسیار محدود، تلاش کرده تا جامعه متکثر کشور را بهسمت وحدت هدایت کند.»
او در عین حال تأکید کرد که نقض حقوق بشر باید توسط دولت جدید پیگیری شود در این مورد و پاسخگو باشد.
باراک گفت که «احساس اسرائیل این است که منطقه جنوب دمشق باید منطقهای غیرنظامی باشد»، اما دولت جدید سوریه چنین دیدگاهی ندارد. او تصریح کرد که توافق آتشبس اخیر تنها ناظر بر تحولات سویداست و مسائل کلانتر را شامل نمیشود.
وی در اظهارنظری صریح افزود: «اسرائیل ترجیح میدهد شاهد سوریهای تجزیهشده باشد تا این که یک دولت مرکزی قدرتمند در این کشور وجود داشته باشد. کشورهای عربی قوی، از نظر اسرائیل تهدید محسوب میشوند. اما اقلیتهای سوریه بهخوبی دریافتهاند که در یک نظام متمرکز و واحد، امنیت بیشتری دارند.».»
نگرانی اقلیتها و امید به ادغام نیروهای کردی
درگیریهای اخیر در سویدا، اعتماد اقلیتهای مذهبی و قومی سوریه – از جمله دروزیها، علویها و کردها – به دولت جدید دمشق را تضعیف کرده است. دولت جدید متشکل از چهرههای سابقاً شورشی سنیمذهب است که در دسامبر گذشته، بشار اسد را از قدرت کنار زدند.
در ماههای گذشته، دولت احمد الشرع وعده داده بود که امنیت اقلیتها را تضمین میکند، اما گزارشهایی از حملات به غیرنظامیان علوی و دروزی منتشر شده که تردیدها را افزایش داده است.
او گفت حوادث اخیردرسویدا نمی تواند مذاکرات میان کردها و دمشق را از مدار خارج کند..
در این میان، مذاکرات میان دمشق و نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) برای ادغام در ارتش ملی جدید ادامه دارد. باراک گفت که با مظلوم عبدی، فرمانده کل SDF، گفتوگو کرده و «در هفتههای آینده ممکن است پیشرفتی حاصل شود.»
تام باراک در پایان، در پاسخ به پرسشی درباره احتمال همکاری نظامی سوریه و ترکیه – که هم با کردها مشکل دارد و هم با اسرائیل در تنش است – گفت: «ایالات متحده در این موضوع موضعی ندارد. ما وظیفه نداریم که به کشورهای منطقه بگوییم با یکدیگر چه کنند.»
نظر شما