-
حسین بن علی (ع) در شعر اقبال لاهوری
سرویس فرهنگ و هنر- در شعر و اندیشه اقبال لاهوری، امام حسین علیه السلام نماد حُرّیت و آزادگی، توحید و عشق الهی و ایستادگی در برابر ظلم است.
-
فیلم «شب و مه در کردستان» بهترین مستند جشنوارە آمیکورتی ایتالیا شد
سرویس آذربایجان غربی- فیلم مستند «شب و مه در کردستان» بە کارگردانی شیلان سعدی، کارگردان مهابادی جایزه بهترین فیلم مستند در بخش بین المللی هفتمین دوره جشنوارە آمیکورتی ایتالیا را دریافت کرد.
-
فراخوان هشتمین سوگواره ملی عکس «قاب شیدایی» منتشر شد
سرویس کردستان - رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان از انتشار هشتمین فراخوان سوگواره ملی عکس «قاب شیدایی» خبرداد و هنرمندان تا ۶ مرداد ماه فرصت دارندآثار خود را به دبیرخانه این سوگواره ارسال کنند.
-
نگاهی به پوشاک محلی بانوان اسلام آبادغرب / شکوفه جعفری
سرویس کرمانشاه _ شکوفه جعفری کارشناس ارشد طراحی لباس، مربی و موسس آموزشگاه خیاطی اسلام آباد در مطلبی به معرفی پوشاک بانوان کلهر پرداخته است که در ادامه میخوانید:
-
معرفی کتاب؛
قرارداد اجتماعی؛ نمایه ای از اصول دموکراسی
سرویس فرهنگ و هنر- «قرارداد اجتماعی» کتابی است از نویسنده بزرگ فرانسوی «ژان ژاک روسو» که در آن از تئوریهای دموکراسی با تکیه بر اراده عمومی و توجه به عدالت و آزادی ملت برای رسیدن به یک جامعه سالم و انسانی می گوید.
-
نمایش تحسینبرانگیز بازیگر کرد در سریال شبکه نتفلیکس
سرویس جهان- الکسی مانولوف، بازیگر کردتبار سوئدی-سوری، با ایفای نقش یک افسر پلیس سابق سوری در سریال جدید و پربیننده نتفلیکس با عنوان Department Q، به یکی از چهرههای درخشان این مجموعه تبدیل شده و تحسین منتقدان و مخاطبان بینالمللی را برانگیخته است.
-
عکاس بوکانی مدال نقره جشنواره عکس فرانسه را بدست آورد
سرویس آذربایجان غربی- رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بوکان گفت: «شیرکو مام آقا» عکاس بوکانی موفق به کسب مدال نقره جشنواره بین المللی WPE Awards فرانسه شد.
-
فرهاد اصلانی،بازیگری که نقش ها را زندگی می کند
در ۱۸ خرداد 1345 در بیجار کردستان در خانواده ای کُرد نوزادی به نام فرهاد به دنیا آمد که قرار بود قصهای بزرگ را آغاز کند اودر خانوادهای اهل فرهنگ و ادب زاده شد پدرش محمدصادق اصلانی افسر نیروی انتظامی و مادرش صفیه بکائی بود.
-
به یاد کاک پیام ذکری، دوست دانا و دانشورم/ شهباز محسنی
سرویس فرهنگ و هنر- دریغا که امروز کردستان یکی از سرمایههای علمی و بی ادعای خود را از داد. خبر درگذشت پیام ذکری برایم تلخ سخت بود، آن عزیزی که درخت تنومند دوستی و رفاقتمان را سی و شش سال قبل در دانشکده ادبیات و زبانهای خارجه علامه طباطبایی تهران، با هم نشانده بودیم و در سفر و حضر از نعمت اخلاق خوب و رفتار ستودنی و اطلاعات دقیق و فراوانش بهرهمند بودم.
-
بازخوانی یک سند تاریخی؛
روزگار سخت دبستانهای پاوه/ دکتر صفر ولدبیگی
سرویس کرمانشاه _ دکتر صفر ولدبیگی از پژوهشگران منطقه هورامان در مطلبی به بازخوانی یک سند قدیمی در حوزه آموزش و پرورش پاوه و دشواری های تامین سوخت در این مدارس پرداخته است که در ادامه میخوانید:
-
برگزیدگان نخستین دوره جایزه ادبی بیستون معرفی شدند
سرویس کرمانشاه _ دبیرخانهی نخستین دورهی جایزهی ادبی بیستون برگزیدگان نهایی را در سه بخش شعر کلاسیک، شعر آزاد و بخش ویژه اعلام کرد.
-
اعلام آمادگی دوشنبه برای همکاری با کرمانشاه در برگزاری جشنواره بین المللی شاهنامهخوانی
سرویس کرمانشاه _ خانم دلبر عادل زاده معاون شهردار دوشنبه عنوان کرد: ما جشنواره بینالمللی شاهنامه خوانی و نقالی تاق بستان که سال گذشته در کرمانشاه برگزار شد را دنبال کردیم که باعث افتخار بود و در این زمینه آماده همکاری با کرمانشاه هستیم. عادل زاده
-
«هَژارِ غنی»/ عباس غزالی
سرویس فرهنگ و هنر- «عباس غزالی» شخصیت فعال فرهنگی، عضو برجسته و مشاور فرهنگی، هنری حزب دمکرات کُردستان عراق و از نمایندگان پیشین پارلمان اقلیم کُردستان، در پیامی تحت عنوان مطلبی را درباره شادروان استاد «عبدالرحمان شرفکندی» متخلص به «ههژار»؛ شاعر، نویسنده، مترجم، فرهنگنویس و واژهشناس، به رشته تحریر در آورده و در مورد این محقق مطرح کُرد و خالق آثار ماندگار نوشته است:
-
«نامدارن کُرد» جایی برای جاودان کردن نامهای ماندگار
نامهایی که هر یک، فصلی از افتخار، هنر، پایداری و هویت کُردی را رقم زدهاند. خبرگزاری کردپرس با افتخار بخش «نامدارن کُرد» را راه اندازی کرده است با هدف پنجرهای رو به بزرگان دیروز، امروز و فردا.
-
نمایشگاه مد و لباس کردی در سنندج گشایش یافت
سرویس کردستان - نمایشگاه مد و لباس کردی با هدف پاسداشت هویت فرهنگی و معرفی پوشش اصیل کُردی، صبح امروز دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ با حضور علی اصغر دریایی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان، در عمارت تاریخی آصف (خانه کُرد) سنندج گشایش یافت.
-
برپایی نمایشگاه عکس هنرجویان نوجوان در نگارخانه بلوط کرمانشاه
سرویس کرمانشاه _ نمایشگاه عکس گروهی هنرجویان نوجوان در نگارخانه بلوط کرمانشاه در حال برگزاری است و علاقه مندان می توانند تا ۲۱ مردادماه از این نمایشگاه دیدن کنند.
-
کتاب «جغرافیای تاریخی کردستان» اثری ماندگار از ماموستا جلال الدین شافعی/ کیوان عبدخدا
بالاخره پس از سال ها جست وجو، موفق شدم نسخه ای از کتاب ارزشمند جغرافیای تاریخی کردستان، تألیف ماموستا جلال الدین شافعی را به دست آورم؛ کتابی که بنا به گفته فرزند ایشان، تنها یک نسخه از آن در میان خانواده باقی مانده بود. اثری نادر، عمیق و کم نظیر که برای علاقه مندان به تاریخ و جغرافیای نواحی کردنشین، به ویژه شهرستان سقز، گنجینه ای بی بدیل به شمار می رود.
-
نمایشگاه مد و لباس کُردی «از گذشته تا امروز»، فردا در سنندج برپا می شود
سرویس کردستان - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از برگزاری نمایشگاه مد و لباس با عنوان «از گذشته تا امروز» در خانه کُرد سنندج خبر داد.
-
هنرمند ایلامی برگزیده جشنواره هنر و فرهنگ ملل شرق شد
سرویس ایلام - پرستو وحیدی بانوی هنرمند رشته نقاشی با تکنیک آبرنگ در تازهترین موفقیت خود، عنوان برگزیده جشنواره هنر و فرهنگ ملل شرق را کسب کرد.
-
برگزیدگان جشنواره شعر و ترانه شار شیرین مشخص شدند
سرویس کرمانشاه _ هیأت داوران اولین جشنواره سرایش شعر و ترانه کرمانشاهی تحت عنوان « شار شیرین »، نفرات برگزیده این رویداد را اعلام کردند.
-
مربی مهابادی رتبه برگزیده جشنواره بین المللی قصه گویی را کسب کرد
سرویس آذربایجان غربی- شادی پاکزاد، مربی فرهنگی مرکز شماره دو مهاباد در بخش علمی«جستارنویسی» بیست و ششمین جشنواره بین المللی قصه گویی کانون موفق به کسب رتبه برگزیده شد.
-
به مناسبت تولد استاد «محمد ماملی»؛
خورشید جاودان موسیقی کُردی ١٠٠ ساله شد
سرویس آذربایجان غربی- امروز ١٢ خرداد ماه، صدمین سالروز تولد ماموستا «محمد ماملی»، هنرمند محبوب و پرآوازه مهاباد و کردستان است، هنرمندی که تا ابد، رمز ماندگاری عشق به موسیقی خواهد ماند و یاد و نامش تا همیشه در دل مردمی که به عشق او شیدایند، جاودان خواهد بود؛ کسی که مدرسه ایی شد برای عاشقان موسیقی و ادب.
-
پژوهشگر هوره به کردپرس گفت؛
هوره و چالش از دست دادن جایگاه در زندگی روزمره
سرویس ایلام - پژوهشگر حوزه هوره از شهرستان چوار در گفتگو با کردپرس، یکی از چالشهای هوره را از دست دادن جایگاه در زندگی روزمره دانست و گفت: بسیاری از مراسمهایی که هوره در آنها نقش مهمی داشت، از بین رفته است.
-
معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام:
هوره یکی از عناصر هویتبخش ماست
سرویس ایلام: معاون سیاسی امنیتی استانداری ایلام در اختتامیه جشنواره منطقهای هوره، این آواز باستانی را یکی از عناصر هویتبخش ما دانست و گفت: هوره متعلق به فرهنگ غنی ایران و ایلام است و صدای آوای دلنشین آن از اعماق تاریخ میآید.
-
شبکه شاعران سیاره اعلام کرد؛
شاعر کُردی که سی سال در زندان ماند، برنده نخستین جایزه «جک هیرشمن» شد
سرویس جهان- بر اساس اعلام شبکه بین المللی شاعران سیاره، ایلهان سامی چومک، شاعر کرد که بیش از سه دهه را در زندانهای ترکیه گذرانده، بهعنوان برنده جایزه شعر جک هیرشمن در سال ۲۰۲۵ معرفی شد. این جایزه بینالمللی به نویسندگانی اهدا میشود که آثارشان بازتابدهنده آرمانهای عدالت، صلح و کرامت انسانی است.
-
به احترام «محمدجواد عبدی»؛
حکایت مردی که همیشه بزرگ ماند / مرتضی حاتمی
سرویس کرمانشاه _ مرتضی حاتمی از صاحبنظران حوزه فرهنگ و ادب، در تازه ترین مطلب خود یادی از زنده یاد محمدجواد عبدی، نویسنده، روزنامهنگار و فیلمنامهنویس پیشکسوت کرمانشاهی کرده است که در ادامه میخوانید:
-
نمایش «توزلوقَدَر» درباره دریاچه ارومیه در ترکیه
سرویس ترکیه - یک گروه تئاتر ایرانی نمایشی را با موضوع خشک شدن دریاچه ارومیه در جشنواره تئاتر دنیزلی ترکیه روی صحنه برد.
-
فیلم کوتاه «بنت الشلبیه» آماده نمایش شد
سرویس فرهنگ و هنرـ فیلم کوتاه «بنت الشلبیه» به نویسندگی و کارگردانی سارو حیدری و از تولیدات هنرجویی انجمن سینمای جوانان ایران -دفتر سنندج آماده نمایش شد.
-
جشنواره زبان، فرهنگ و هنر جزیر با پیام اوجالان به پایان رسید
سرویس ترکیه - یازدهمین دوره جشنواره «زبان، فرهنگ و هنر جزیر» در شهر جزیر شرناخ، با پیام عبدالله اوجالان به جوانان، به کار خود پایان داد.
-
معرفی کتاب؛
هوره؛ میراث جاودانه موسیقی زاگرس
سرویس ایلام - با یکی از نویسندگان کتاب «هوره؛ میراث جاودانه موسیقی زاگرس» در حاشیه نخستین جشنواره منطقهای هوره ایلام گفتگو کردیم و او هوره را درهمتنیدگی آیین، اقلیم و انسان دانست.