به گزارش کرد پرس، آرش لهونی در جلسه با فرمانداران شهرستان های استان کردستان، عملکرد مطلوب و موفق فرمانداران در مدیریت بحران وقایع اخیر(جنگ ۱۲ روزه) را مثبت ارزیابی کرد و مسئولیت پذیری و مدیریت آنان در این ایام را ارج نهاد.
وی مسئولیت فرمانداران به عنوان نمایندگان عالی دولت در شهرستان ها را یک مسئولیت سنگین و مهم توصیف کرد و گفت: تلاش می کنیم تا جایی که امکان داشته باشد اعتبارات لازم و کافی را در اختیار فرمانداران قراردهیم.
استاندار کردستان با بیان اینکه فرمانداران باید قانون را مبنا قرار دهند، اظهار کرد: سعی بر آن است الزامات اضافه برقانون به فرمانداران ابلاغ و تحمیل نشود.
لهونی جمع آوری مدارس کانکسی و سنگی را رسالت خطیر فرمانداران عنوان کرد و ادامه داد: با توجه به حساسیت موضوع و تاکید رئیس جمهور بساط مدارس کانکسی با همت فرمانداران برچیده شود.
وی یادآور شد: حضور مدیران کل در شهرستان ها ضروری است و فرمانداران عدم حضور مدیران استانی در شهرستان ها را جهت احصای مشکلات گزارش دهند.
استاندار کردستان به ایده رئیس جمهور درباره افزایش اختیارات استانداران و فرمانداران در چارچوب قانون به معنای نمایندگان عالی حاکمیت در استان اشاره کرد و بیان کرد: متناسب با این موضوع قطعا اختیارات فرمانداران نیز افزایش می یابد.
لهونی گفت: فرمانداران مسئول پیگیری مستمر مشکلات در میدان هستند و با پیگیری مطالبات مردم نقش آفرین باشند و از ظرفیت شهرستان ها برای حل مشکلات آن منطقه استفاده کنند.
اعتبارات محدود استانی جوابگوی رفع مشکلات سنندج نیست
فرماندار شهرستان سنندج نیز در این نشست، گفت: اعتبارات اختصاص یافته به شهرستان سنندج پاسخگوی نیازهای اساسی این شهرستان نیست و تداوم این روند به تعمیق محرومیت و گسترش آسیب های اجتماعی در مناطق پرجمعیت منجر خواهد شد.
غریب سجادی، با اشاره به مبنای جمعیتی سال ۱۳۹۵ برای توزیع اعتبارات، اظهار کرد: جمعیت کنونی شهرستان سنندج بسیار بیشتر از آمار رسمی گذشته است و در مناطق حاشیه ای مانند نایسر، جمعیتی بالغ بر ۳۵ هزار نفر ثبت شده که با احتساب دانش آموزان و والدینشان، جمعیت واقعی آن به بیش از ۷۰ هزار نفر می رسد.
وی افزود: افزون بر آن، بالغ بر ۲۰ هزار دانشجو و شمار زیادی از نیروهای نظامی و کارمندان نیز به صورت مقطعی در شهر ساکن هستند که باید در برنامه ریزی ها لحاظ شوند.
فرماندار شهرستان سنندج با تاکید بر لزوم بازنگری در نحوه توزیع اعتبارات، ادامه داد: توزیع منابع باید بر اساس نیازها و شاخص های توسعه ای صورت گیرد؛ نه صرفاً بر پایه جمعیت رسمی و وسعت شهرستان.
سجادی یادآور شد: سرانه های آموزشی، بهداشتی، ورزشی و راه های روستایی در شهرستان سنندج به مراتب پایین تر از میانگین استانی و کشوری است؛ برای نمونه، سرانه فضای آموزشی در نایسر بسیار پایین تر از استانداردهای استانی و ملی است.
وی بیان کرد: در حالی که برخی روستاهای پرجمعیت شهرستان هنوز از جاده خاکی برخوردارند، فقط بخش محدودی از مناطق شهرستان مشمول استفاده از اعتبارات محرومیت زدایی نفت و گاز شده اند و تنها ۷۰ هزار نفر از جمعیت شهرستان از این منابع بهره مند هستند و این در حالی است که بیش از ۵۰ درصد جمعیت شهرستان در مناطق حاشیه ای و فرسوده زندگی می کنند که همگی از نظر شاخص های توسعه، مناطق محروم به شمار می روند.
فرماندار شهرستان سنندج از کم کاری برخی دستگاه های اجرایی انتقاد کرد و گفت: متأسفانه بسیاری از ادارات کل از ظرفیت اعتبارات ملی در سطح شهرستان بهره برداری نمی کنند و پروژه ای با پشتوانه اعتبارات ملی در دست اجرا ندارند و این در حالی است که رفع مشکلات زیرساختی و خدماتی سنندج با اعتبارات محدود استانی و شهرستانی ممکن نیست و باید نگاه ویژه ای در سطح ملی به این شهرستان وجود داشته باشد.
سجادی بر لزوم پایبندی مدیران به مصوبات کمیته برنامه ریزی شهرستان تأکید کرد و افزود: نباید شاهد جابجایی اعتبارات و بی توجهی به اولویت های تعیین شده توسط این کمیته باشیم.
نظر شما