کهنه‌سربازان PKK در پیام ویدیویی اوجالان چه کسانی هستند؟

سرویس ترکیه - پس از ۲۶ سال سکوت تصویری، عبدالله اوجالان برای نخستین‌بار در پیامی ویدیویی در کنار شش چهره باسابقه و بلندپایه‌ی PKK ظاهر شد.

به گزارش کردپرس، برای نخستین بار پس از ۲۶ سال، عبدالله اوجالان، رهبر حزب کارگران کردستان (PKK) پیامی ویدیویی منتشر کرد. در این ویدیو، شش تن از همراهان او نیز دیده می‌شوند که بیشتر آن‌ها از اعضای باسابقه PKK هستند و بیش از یک دهه است که در زندان به‌سر می‌برند.

در این پیام، دو نفر از افراد حاضر کنار اوجالان نشسته‌اند: ویسی آکتاش و هامیلی ییلدریم. هر دوی آن‌ها از اعضای قدیمی PKK هستند. ویسی آکتاش ۳۱ سال است که در زندان به‌سر می‌برد و هامیلی ییلدریم نیز از اعضای اولیه سازمان است که در سال ۲۰۰۴ دستگیر شده و هر دو به حبس ابد محکوم شده‌اند.

چهار نفر دیگر که در پشت سر اوجالان ایستاده‌اند عبارت‌اند از: انگین آتابای، عمر خیری کُنار، زکی بایهان و محمود یاملک. همه‌ی این افراد نیز بیش از ده سال است که در زندان هستند.

عمر خیری کُنار، یکی از فرماندهان نظامی PKK است که در سال ۲۰۰۲ خود را در سوریه به ترکیه تسلیم کرد و از آن زمان در زندان است. محمود یاملک که سمت راست اوجالان ایستاده، در سال ۱۹۹۴ بازداشت شده و از آن زمان به‌دلیل عضویت در PKK محکوم به حبس ابد است.

در سمت چپ اوجالان، زکی بایهان، نویسنده شناخته‌شده اهل ترکیه دیده می‌شود که ۲۷ سال است به‌ اتهام حمایت از PKK و تلاش برای تجزیه کشور در زندان به‌سر می‌برد. همچنین انگین آتابای نیز به‌دلیل مواضع حمایتی‌اش از PKK در زندان است.

سه نفر از این افراد یعنی عمر خیری کُنار، ویسی آکتاش و هامیلی ییلدریم در چارچوب فرآیند صلح در سال ۲۰۱۵ به جزیره امرالی منتقل شده بودند و از آن زمان در آنجا به‌سر می‌برند. پیش از این نیز در پیام ۲۷ فوریه اوجالان، همراهی آنان با هیئت دم‌پارتی و رهبر PKK رسانه‌ای شده بود.

این نخستین حضور تصویری عبدالله اوجالان از سال ۱۹۹۹ تاکنون است؛ سالی که او از سوی ترکیه و با همراهی چند کشور دیگر دستگیر و به زندان امرالی منتقل شد. پیش از این تنها در ۲۷ فوریه تصویری از او همراه با هیئت دم‌پارتی منتشر شده بود.

در پیام ویدیویی تازه، اوجالان می‌گوید:
«با دوازدهمین کنگره و انحلال سازمانی (PKK)، شما پاسخی قاطع، اصیل و تاریخی ارائه داده‌اید. این موضع شما را یک پاسخ تاریخی می‌دانم. باید وضعیت کنونی به‌عنوان یک نتیجه‌ی باارزش و تاریخی پذیرفته شود. همچنین رنج همراهان و رفقایی که در این مسیر نقش کلیدی داشته‌اند، شایسته‌ی احترام و قدردانی است.»

اوجالان در ادامه می‌افزاید:
«تمام این تحولات حاصل گفتگوهایی است که در امرالی صورت گرفته است. با باور بالا، تلاش شد که این گفتگوها بر پایه‌ی اراده‌ی آزاد شکل گیرد. مرحله‌ای که به آن رسیده‌ایم، آغاز یک فرآیند جدید برای عملی‌سازی تصمیمات است. بر ضرورت تعمیق، درک و پایبندی به اصول این مرحله تأکید می‌کنم. این گام‌ها، اهمیت تاریخی دارند و باید به آن‌ها تداوم داده شود.»

او همچنین تأکید می‌کند:
«تدوین یک سازوکار مشخص برای کنارگذاشتن سلاح، فرآیند را به‌سوی آینده‌ای جدید سوق می‌دهد. این گام، حرکتی داوطلبانه برای گذار از مرحله‌ی مبارزه مسلحانه به مرحله‌ای حقوقی و سیاسی است. این نه شکست، بلکه باید به‌عنوان یک موفقیت تاریخی دیده شود. جزئیات مربوط به تحویل سلاح تعیین خواهد شد و به‌سرعت عملی خواهد شد.»

کد خبر 2786322

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha