به گزارش کردپرس، جواد وقاری، با اشاره به جایگاه فرش در بین هنرهای صنایعدستی استانبه میراث آریا اظهار کرد: در سطح استان افراد زیادی در این رشته فعالیت دارند که طبق آخرین آمار بیش از ۷۲ هزار نفر در حوزه فرش دستبافت فعالیت دارند که این افراد بهصورت خانگی و کارگاهی مشغول به کار هستند.
او با اشاره به تنوع طرحهای فرش دستبافت در آذربایجانغربی افزود: دو طرح فرش ریزماهی خوی و افشار تکاب دو طرح سنتی و قدیمی آذربایجانغربی هستند که در طول تاریخ اصالت و زیبایی خود را حفظ کرده و علاوه بر ایران در سطح جهان نیز شناخته شده هستند بهطوری که فرش افشار تکاب به فرش آهنین معروف بوده و به ثبت ملی رسیده و خوی نیز بهعنوان شهر ملی فرش ریزماهی به ثبت رسیده است.
رئیس اداره فرش ادارهکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی ادامه داد: ثبت ملی گامی مهم برای حفظ و احیای این هنر اصیل و همچنین معرفی آن بهعنوان یک برند معتبر در سطح ملی و بینالمللی بوده و تاثیر بالایی در میزان فروش، جذب سرمایهگذار، راهیابی به بازارهای جهانی و ملی خواهد داشت.
او با تاکید بر ضرورت معرفی و شناساندن این هنر اصیل تصریح کرد: در حال حاضر اطلاعات لازم برای تهیه خوشه و اطلس فرش آذربایجانغربی در حال جمعآوری است که این اطلاعات بهصورت تصویری و دو زبان تهیه خواهد شد که نقش مهمی در شناساندن فرش آذربایجان غربی خواهد داشت.
وقاری گفت: البته یک اقدام ارزشمند در قالب این خوشه نیز انجام خواهد شد که با حمایت شرکت شهرکهای صنعتی استان، ۵ یا ۶ نفر از تجار بهنام و موفق در یکی از نمایشگاههای تهران به صورت پاویونی شرکت خواهند کرد و اقدام به معرفی و عرضه فرش اصیل آذربایجانغربی خواهند کرد.
نظر شما