به گزارش کرد پرس، عبدالکریم حسین زاده در جلسه شورای اداری استان کردستان با بیان اینکه بر اساس دستور رئیسجمهور، مأموریت اصلیاش صدای مردم مناطق محروم بودن است، گفت: در مدت کوتاه حضور در دولت، موفق شدیم اعتبارات توسعه زیرساختی در روستاها را افزایش دهیم، معاونت توسعه روستایی را به نهادی مستقل تبدیل کنیم و اقدامات موثری در حوزه اشتغال، بهویژه برای زنان، انجام دهیم.
وی با انتقاد از مدلهای پیشین توزیع بودجه، اظهار کرد: دوران توزیع بیضابطه منابع تمام شده است. ما دیگر اجازه نخواهیم داد استانی با ۲۰ درصد برخورداری در شاخصها در کنار استانی با ۸۰ درصد قرار بگیرد. مردم آگاه هستند و مطالبهگر.
معاون رئیسجمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با اشاره به چالشهای ملی که در یک سال گذشته کشور با آن مواجه بوده، از جمله شهادت رئیسجمهور شهید و اتفاقات اجتماعی، افزود: مردم استان کردستان در شرایط سخت، با نجابت و بصیرت در کنار نظام ایستادند و نشان دادند که ایران، تجزیهپذیر نیست.
حسینزاده در ادامه تأکید کرد: باید پرونده کولبری بسته شود و به مردم این مناطق، عزت، اشتغال پایدار و رفاه واقعی داده شود. شأن مردم ما نیست که معیشت خود را از راههایی غیررسمی تأمین کنند. ما مسئولیم فرصتهای شغلی پایدار ایجاد کنیم.
وی از آغاز روند احیای واحدهای راکد تولیدی کشور خبر داد و ادامه داد: حدود ۷۰ هزار واحد راکد در کشور شناسایی شده که احیای آنها در دستور کار جدی دولت است. کردستان نیز از این مسیر بهرهمند خواهد شد.
معاون رئیسجمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور از استاندار و مدیران محلی خواست با استفاده از اختیارات جدید تفویضشده، نسبت به تدوین برنامهای بومی برای توسعه استان اقدام کنند و یادآور شد: نمیشود در تهران برای کردستان نسخه نوشت. مدیران محلی باید اولویتها را بشناسند و بر اساس شاخصهای واقعی، عدالت را در توزیع امکانات اجرا کنند.
حسینزاده بیان کرد: وظیفه ما فقط مدیریت منابع نیست؛ ما باید قلب، ذهن و روح مردم را با عملکرد صادقانه و کارآمد تسخیر کنیم. افزایش مشروعیت نظام در گروی اعتماد ملت است و این مهم جز با خدمت بیمنت و مشارکت همهجانبه اقوام و اقشار مختلف کشور محقق نخواهد شد.
راه و آب، دو مطالبه حیاتی مردم کردستان است
نماینده مردم شهرستانهای سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه بر لزوم توجه جدی دولت به زیرساختهای اساسی استان تأکید کرد و گفت: جمعیت روستایی استان که روزگاری بیش از ۵۰ درصد بود، اکنون به حدود ۳۰ درصد رسیده است. این یعنی کاهش تولید، ترک روستاها و شکلگیری سکونتگاههای غیررسمی. ریشه این مسئله، کمتوجهی به زیرساختهای حیاتی روستاست.
سالار مرادی با بیان اینکه اصلیترین دغدغه استان، توسعه راههای روستایی و دسترسی است، اظهار کرد: در حوزه راه روستایی، کردستان ۲۰ درصد از میانگین کشوری عقبتر است. برای رسیدن به وضعیت مطلوب، ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که امیدواریم بخش قابلتوجهی از آن در نتیجه این سفر تأمین شود.
وی با انتقاد از وضعیت نامناسب پروازهای فرودگاه سنندج افزود: فرودگاه سنندج از نظر فنی استاندارد است، اما نبود پروازهای منظم و کافی، مانعی جدی برای سرمایهگذاری و حضور مدیران و فعالان اقتصادی در استان است. این موضوع باید در اولویت دولت قرار گیرد.
مرادی دومین چالش اساسی استان را بحران آب دانست و ادامه داد: چه در حوزه آب آشامیدنی روستایی و چه در تأمین آب کشاورزی، مشکلات جدی وجود دارد. در حالی که کردستان با ۲ درصد از مساحت کشور، حدود ۵ درصد منابع آبی را در اختیار دارد، بهرهبرداری شایستهای از این منابع نمیشود.
او با اشاره به قوانین شورای عالی آب، یادآور شد: مطابق قانون، اولویت تأمین آب با مناطقی است که منبع در آنجاست. مردم کردستان نباید از کمآبی رنج ببرند، در حالی که منابع در خود استان وجود دارد.
نظر شما