خبرگزاری کردپرس _ شرکت فرآورده های گوشتی بیستون را باید جزو برندهای کلاسیک و خاطره انگیز غرب کشور در حوزه صنایع غذایی توصیف کرد. شرکتی که روزگاری محصولاتش طرفداران بسیاری داشت و اکنون به دنبال به دست آوردن جایگاه گذشته است.
قدیمی ترین برند فرآوردههای گوشتی در غرب کشور
«شرکت فرآورده های گوشتی بیستون» در سال 1370 به همت مهندس سریری و زنده یاد بهروز فتاحی در شهرک صنعتی کرمانشاه واقع در شهرک صنعتی کرمانشاه واقع در جاده سنندج، آغاز به کار کرد. «بیستون» قدیمی ترین و معروف ترین برند حوزه مواد غذایی در غرب کشور است و روزگاری ویترین یخچالهای فروشگاهها و سوپرمارکتهای معتبر در تسخیر محصولات سوسیس و کالباس این برند معروف و محبوب بود. این شرکت طی سه دهه فعالیت علاوه بر تامین نیاز بازار استانهای غرب کشور مانند ایلام، لرستان، کرمانشاه و کردستان، بخشی از بازار بزرگ تهران را هم در اختیار داشت.
متاسفانه از ابتدای دهه 90 کم کم موانع مهمی در مسیر ادامه فعالیت شرکت پدید آمد. مجموعه ای از غفلت های مدیریتی و مالی، فقدان سرمایه درگردش و فشارهای ناشی از بازنشسته نسل اول کارکنان و پرداخت سنوات و کاهش تولید، عاقبت کارخانه را در سال 97 به تعطیلی کشاند.
بازگشت بیستون به چرخه تولید
مهندس مهشاد فتاحی مدیرعامل شرکت فرآورده گوشتی بیستون و از کارکنان قدیمی این مجموعه در گفتگو با خبرنگار کردپرس درباره تلاشهای صورت گرفته برای بازگشت دوباره این مجموعه به چرخه تولید؛ گفت: این شرکت در سال ۹۸ تعطیل شد و پس از تعطیلی اینجانب سمت مدیرعاملی شرکت را بر عهده گرفتم و تلاش های زیادی برای بازگرداندن مجموعه به چرخه تولید انجام دادیم. خوشبختانه با همراهی و مساعدت مجموعههای مختلف، به ویژه ستاد اقتصاد مقاومتی و خانه صنعت، شرکت فرآوردههای گوشتی بیستون در مهرماه ۱۴۰۳ دوباره فعالیت های خود را آغاز کرد. و محصولات تولیدی مجموعه دوباره وارد بازار شد.
وی ادامه داد: طی این مدت بر اساس پروانههای تولید، ماهیانه ۱۰ تن فرآوردههای گوشتی به بازار مصرف استان کرمانشاه عرضه کردهایم.
وی در مورد کارکنان این مجموعه گفت: حدود ۱۵ نفر در این مجموعه مشغول به فعالیت هستن که ۸ نفر آنها در خط تولید مشغول فعالیت دارند و بقیه افراد در بخش کنترل کیفی، اداری، تاسیسات، نگهبانی و حمل و نقل مشغول به کار هستند.
بیستون یک برند سلامت محور
فتاحی ادامه داد: فرآوردههای گوشتی بیستون در طول بیش از سه دهه فعالیت، همیشه بر تولیدات سلامت محور تاکید داشته و به همین دلیل هم همیشه یک برند محبوب و خوشنام بوده است. این مجموعه در دوران فعالیت خویش، پنج سال به عنوان واحد نمونه دانشگاه علوم پزشکی و سازمان غذا و دارو برگزیده شده و تقدیرنامههای ملی و استانی بسیاری در این زمینه دریافت کرده است.
وی با اشاره به اینکه در شرکت بیستون اصل بر استفاده از مواد اولیه با کیفیت است در ادامه عنوان کرد: این شرکت تنها واحد تولیدی در حوزه فرآوردههای گوشتی در استان کرمانشاه است که دارای پروانه تهیه خمیر گوشت مرغ از دانشگاه علوم پزشکی است و بر همین اساس گوشت مرغ تحت نظارت مسئول فنی کارخانه جداسازی و پس از پوست گیری کامل، اعماء و احشاء آن جدا می شود و در ادامه گوشت خالص تبدیل به خمیر می شود.
مدیرعامل شرکت فرآورده های گوشتی بیستون خاطرنشان کرد: نکته مهم این است که ضایعات مرغ به هیچ عنوان در داخل شرکت و یا در جای دیگری به کارگرفته نمی شود.
یک جایگزین مناسب برای گوشت
وی در ادامه عنوان کرد: با توجه به افزایش قیمت گوشت، محصولات متنوع فرآوردههای گوشتی میتواند به عنوان یک منبع پروتئینی مناسب و ارزان قیمت، جایگزین گوشت در سفره های مردم شود. به ویژه امروزه ذائقه بچهها و نسل جوان به سمت فست فود گرایش پیدا کرده و خانوادهها هم به دلیل مشغله کاری، فرصت چندانی برای آشپزی پیدا نمیکنند. در این شرایط اگر یک محصول سالم به بازار عرضه شود علاوه بر تامین بخشی از غذای مردم، سلامتی آنها هم تامین میشود.
کیفیت محصولات تولیدی کنترل می شود
فتاحی در بخش دیگری از سخنانش گفت: شرکت از همان زمان آغاز فعالیت، مجوز بین المللی استاندارد HACCP یعنی کنترل نقاط بحرانی خط تولید را دریافت کرد و ما مرحله به مرحله محصولات تولیدی را بررسی، پایش و آزمایش میکنیم تا مشتری با خیال راحت این محصول را مصرف کند. این کیفیت در شرکت بیستون از ابتدای تاسیس کاملا وجود داشته و اصل بر ارتقای دایمی کیفیت و تولید بوده است.
وی سپردن قضاوت درباره کیفیت محصولات، به خود مردم را بهترین ملاک برای ارزیابی دانست و گفت: در تمامی اقلام تبلیغاتی شرکت عنوان شده که بازدید برای عموم آزاد است و شهروندان محترم می توانند به صورت سرزده داخل سالن تولید، سردخانه را ببینید و در شرکت ما چیزی بر مردم پوشیده نیست.
مدیرعامل شرکت فرآورده های گوشتی بیستون در مورد عرضه محصولات تولیدی در بازار گفت: محصولات ما در مراکز پخش شرکت در کرمانشاه چهارراه اجاق و هتل داریوش و فروشگاههای رفاه، وال مارکت، هدف، ویژن و سایر فروشگاه ها عرضه می شود و خوشبختانه شهروندان استقبال خوبی از محصولات ما کردهاند و برند بیستون دوباره جای خودش را در بازار پیدا می کند.
وی گفت: وقتی یک مصرف کننده، از یک کیفیت یک کالا راضی باشد قطعا خرید خود را دوباره تکرار می کند. و فرآوردههای گوشتی و مواد غذایی به گونهای است که هنگام مصرف، مشتری میتواند در مورد کیفیت آن قضاوت کند. مشتریان تفاوت فرآورده هایی که در یک پروسه غیر استاندارد و با مواد بی کیفیت تهیه شده را با یک محصول خوب کاملا میفهمند.
برندهای بی کیفیت به صنایع غذایی ضربه می زنند
فتاحی عنوان کرد: متاسفانه برخی برندهای داخل استان و یا در سطح کشور اقدام به عرضه محصولات بی کیفیت و با قیمتهای بسیار نازل می کنند. مثلا در لیبل برخی محصولات درج شده گوشت قرمز، در حالیکه قیمت آن با محصولات تولید شده از گوشت قرمز مطابقت ندارد. این اجناس بی کیفیت و تقلبی به اعتماد مردم نسبت به فرآوردههای گوشتی لطمه زده است. در این شرایط هم مصرف کننده و هم تولیدکنندگان پایبند به رعایت استاندارها، دچار زیان میشوند و به تولید و اشتغال لطمه جدی وارد میشود. در این زمینه لازم است از سوی دستگاههای نظارتی در زمینه تطبیق کیفیت محصولات با لیبلینگ آنها، یک نظارت ویژه اعمال شود.
مدیرعامل شرکت فرآوردههای گوشتی بیستون در مورد برنامههای توسعه شرکت عنوان کرد: در گذشته شرکت با تاسیس یک دفتر نگهداری و فروش در تهران به عرضه محصولات خود در فروشگاه های زنجیره ای معتبری مانند رفاه، شهروند، سپه و همچنین میادین و بازارهای بزرگ می پرداخت و با برندهای معتبری مانند آرزومان، میکائیلیان، رباط و ... رقابت می کرد و مشتری های خاص و دائمی خود را داشت. حتی محصولات شرکت در مقطعی در بازار عراق هم توزیع می شد.
وی گفت: ما در حال برنامهریزی برای عرضه دوباره محصولات در بازار تهران هستیم. در کنار این ها تمام تلاش خود را به کار گرفته ایم تا امکان صادرات محصولات تولیدی شرکت را فراهم کنیم تا علاوه بر توسعه فعالیتهای شرکت، برای کشور هم ارزآوری داشته باشد. همچنین در تلاش هستیم در آینده نزدیک خط بسته بندی گوشت، ساندویچ سرد، فلافل و دیگر اقلام را هم راه اندازی کنیم.
فتاحی گفت: دکتر حبیبی استاندار کرمانشاه در اردیبهشت ماه امسال با همراهی معاون اقتصادی استاندار و مدیران کل اداره صمت، سرمایهگذاری و اشتغال استانداری، امور مالیاتی و محیط زیست، بازدیدی از کارخانه فرآوردههای گوشتی بیستون داشتند. خوشبختانه استاندار در این بازدید از طرح افزایش تولید و توسعه مجموعه، اعطای تسهیلات و برنامه صادرات محصولات کارخانه حمایت کرد.
و حرف آخر؛
وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان سال سرمایه گذاری برای تولید تصریح کرد: سهامداران این مجموعه در شرایطی که ریسک سرمایه گذاری بسیار بالاست، دارایی و زندگی خود را وارد کار تولید کردهاند و برای جوانان ایجاد اشتغال کردهاند. از مدیران استانداری، سازمان صمت، اداره امور مالیاتی، تامین اجتماعی و بانکها درخواست می کنم که حامی تولید کنندهها باشند. متاسفانه مشکل قطع برق در طول روز موجب کاهش تولید و درآمدهای شرکت شده است. در حالی که همزمان ما باید دستمزدها، بیمه کارگران و مالیات را پرداخت کنیم و ادامه این روند خیلی مشکل است. صنایع فرآوردههای غذایی بسیار مظلوم واقع شدهاست و از مسئولین میخواهیم از این صنعت حمایت کنند و تسهیلات مناسب در اختیار قرار دهند.
گزارش: بهزاد خالوندی
نظر شما