تعداد بهره برداران بخش کشاورزی در کردستان ۱۴ درصد رشد یافت

سرویس کردستان – معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان از افزایش ۱۴ درصدی تعداد بهره برداران کشاورزی استان نسبت به سرشماری سال ۱۳۹۳ خبر داد.

به گزارش کرد پرس، مسعود سالمی در نشست خبری با رسانه های کردستان با ارائه گزارش مقدماتی نتایج سرشماری کشاورزی استان کردستان، با اشاره به اجرای موفق این طرح ملی، گفت: سرشماری کشاورزی از ۱۲ آبان تا ۲۹ آذرماه ۱۴۰۳ با مشارکت گسترده بهره برداران و همکاری عوامل اجرایی به پایان رسید و در این مدت، پوشش حداکثری در جمع آوری اطلاعات محقق شد و با وجود برخی محدودیت ها، شاهد همراهی مطلوب و فرهنگ سازی مؤثر در سطح استان بودیم.

وی افزود: بر اساس نتایج اولیه، تعداد بهره برداران کشاورزی در استان به ۱۲۴ هزار و ۳۳۱ نفر رسیده است که نسبت به آمار سال ۱۳۹۳ (با ۱۰۹ هزار و ۱۶۶ بهره بردار) رشد ۱۴ درصدی را نشان می دهد. این میزان افزایش در سطح کشور ۶.۳ درصد بوده و بنابراین رشد بهره برداران در کردستان فراتر از میانگین کشوری است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان با بیان اینکه بیشترین افزایش مربوط به بهره برداران غیرساکن بوده، اظهار کرد: افزایش ۳۲.۸ درصدی در این گروه نشان می دهد که تعداد زیادی از بهره برداران در حال حاضر در شهرها سکونت دارند، اما فعالیت کشاورزی آن ها در روستاها صورت می گیرد. این موضوع حاکی از تخلیه تدریجی جمعیت روستایی و مهاجرت به شهرهاست.

سالمی ادامه داد: در مقابل، تعداد بهره برداران ساکن (خانوارهای معمولی که محل سکونت و فعالیت آن ها یکسان است) تنها ۱.۷ درصد افزایش یافته اند. در گروه شرکت های رسمی نیز شاهد کاهش ۲۷.۸ درصدی بوده ایم و تعداد آن ها از ۱۰۴ به ۷۵ شرکت رسیده است.

وی به تحلیل فعالیت های کشاورزی نیز پرداخت و یادآور شد: در حوزه زراعت، ۱۱ درصد افزایش بهره بردار ثبت شده، در باغداری این میزان ۳۰ درصد و در کشت های گلخانه ای نیز رشد ۱۵۷ درصدی گزارش شده است؛ اما در حوزه دامپروری، به ویژه در پرورش دام سبک و سنگین، کاهش چشمگیری مشاهده می شود؛ به طوری که در بهره برداران دام سبک، کاهش ۲۳.۶ درصدی و در بهره برداران دام سنگین، کاهش ۲۴ درصدی به ثبت رسیده و همچنین در پرورش طیور سنتی، کاهش ۲۸ درصدی دیده می شود.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان با تأکید بر اهمیت داده های سرشماری برای برنامه ریزی دقیق تر، بیان کرد: جلساتی تخصصی به تفکیک شهرستان ها و حتی روستاها برگزار خواهد شد تا با استفاده از این اطلاعات، برای بهبود وضعیت اراضی کشاورزی، بهره گیری از منابع آبی و برنامه ریزی توسعه ای گام های مؤثرتری برداشته شود.

کد خبر 2786082

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha