به گزارش کردپرس به نقل از نشریه اینفو روم آمریکا، در گامی بیسابقه برای تقویت روابط فراملی، شهرداری شهر مورهد در ایالت مینهسوتای آمریکا و «اداره خودگردان زاخو» در اقلیم کردستان، با امضای تفاهمنامهای، بر گسترش همکاریهای آموزشی، اقتصادی و فرهنگی میان دو شهر تأکید کردند. اکنون بیش از ۸ درصد جمعیت مورهد ایالت مینه سوتای آمریکارا کردها تشکیل میدهند.
در مراسمی که چهارشنبه دوم ژوئیه در دانشگاه ایالتی مینهسوتا در مورهد (MSUM) برگزار شد، شِلی کارلسون، شهردار مورهد، و گُهدار شیخو، رئیس اداره خودگردان منطقه زاخو، تفاهمنامهای را امضا کردند که هدف آن تعمیق روابط دوستانه، تبادل فرهنگی، فرصتهای آموزشی و توسعه اقتصادی میان دو شهر است.
این همکاری شامل برنامههای تبادل دانشجو و استاد میان دانشگاه زاخو و دانشگاه ایالتی مینهسوتا نیز خواهد بود. به مناسبت این رویداد، یکی از نوازندگان ساز سنتی کُردی اجرا کرد و شیرینیهای محلی کردی میان مهمانان، که شمار زیادی از آنها از جامعه حدوداً ۳۵۰۰ نفری کردهای ساکن مورهد بودند، توزیع شد.
شهردار مورهد در سخنرانی خود خطاب به حاضران گفت: «امروز بیش از ۸ درصد جمعیت شهر ما کُرد هستند و این عدد هر روز در حال افزایش است و جامعه ما را قویتر میکند. شما همسایگان، همکاران و صاحبان کسبوکار ما هستید.»
گوهدار شیخو نیز با اشاره به بیش از ۲۵ سال سابقه خدمت در زاخو، این تفاهمنامه را نماد دوستی دیرینه میان مردم کرد و آمریکا دانست و گفت: «این توافق، پیوند مستحکم فرهنگی، اقتصادی و سیاسی میان ما را نشان میدهد.»
با وجود تفاوتهایی در جغرافیا و جمعیت—زاخو با بیش از ۳۶۰ هزار نفر و مورهد با حدود ۴۵ هزار نفر—دو شهر در حوزههای علمی، دانشگاهی و اقتصادی نقاط اشتراک مهمی دارند.
تیم داونز، رئیس دانشگاه MSUM، با تأکید بر ظرفیتهای مشترک دو دانشگاه، از ایجاد زمینههای تحقیقاتی مشترک، تبادل تجربه در حوزههای فناوری، کشاورزی، تجارت و سلامت خبر داد و افزود: «ما میتوانیم از یکدیگر بیاموزیم و موقعیت های یکدیگر را ارتقاء دهیم.»
از دیگر محورهای این همکاری، ارائه مشاوره از سوی MSUM برای ارتقای استانداردهای اعتبارسنجی دانشگاه زاخو بود. داونز از خانم اُکهیلی، معاون موقت آموزشی MSUM، بهعنوان فرد کلیدی در این زمینه نام برد.
در بخش اقتصادی، هدف دو شهر، ایجاد بسترهای همکاری و تبادل تجاری عنوان شد. زاخو بهدلیل نزدیکی به مرزهای ترکیه و سوریه و قرارگیری در مسیر گذرگاه تجاری ابراهیم خلیل، موقعیتی راهبردی در تجارت منطقهای دارد.
سناتور راب کوپک، نماینده دموکرات نواحی بکر و کلی در مجلس مینهسوتا، این همکاری را فرصتی برای توسعه صادرات کشاورزی ایالت ارزیابی کرد و گفت: «کردستان میتواند بازار خوبی برای نوآوریهای کشاورزی ما باشد.»
کارلسون شهردار مورهد درباره مقدمات طرح همکاری میان زاخو و مورهد آمریکا گفت: «ما از طریق برگزاری دهها نشست آنلاین میان دو شهر- هزاران مایل دور از یکدیگر- موفق به تحقق این طرح شدیم.»
نظر شما