به گزارش کردپرس، مسئولان کمپ مخمور میگویند که حدود سه ماه است دولت عراق این کمپ را تحت محاصره قرار داده و مشکلاتی را برای آنها به وجود آورده است. وزارت مهاجرت و مهاجرین عراق وجود هرگونه محاصره را رد کرده است. یکی از مسئولان حزبی در منطقه مرزی نیز گفته است که عراق پس از موضوع خلع سلاح پ.ک.ک، قصد دارد ساکنان کمپ را بهطور مستقیم به زادگاههای خود بازگرداند.
کمپ مخمور که ساکنانش آن را «کمپ شهید رستم جودی» مینامند، از سال ۱۹۹۸ در دامنه کوه قَرَهچوخ در شرق مخمور برای پناهجویان کردستان ترکیه ایجاد شده است.
از نظر اداری، این کمپ وابسته به ناحیه مخمور از استان نینواست به گفته ساکنان، از ۱۰ آوریل امسال، دولت عراق یک «محاصره شدید» علیه آنها اعمال کرده است.
جمعیت ساکن کمپ مخمور اکنون به حدود ۱۲ هزار نفر رسیده است. این کمپ بارها به بهانه حضور پ.ک.ک هدف حملات ترکیه قرار گرفته است.
به گفته ساکنان کمپ به رووداو: «بهدلیل محاصره، حتی نمیتوانیم بیماران را برای درمان از کمپ خارج کنیم. همچنین با کمبود دارو و نیازهای پزشکی روبهرو هستیم».
همچنین، محاصره باعث شده تا دانشآموزان و دانشجویان امکان رفتوآمد نداشته باشند و حتی نیازهای ضروری زندگی و ساختوساز نیز باید در داخل کمپ تأمین شود.
مسئولان کمپ میگویند: «از ژوئیه ۲۰۱۹ توسط اقلیم کردستان در محاصره بودیم، حالا سه ماه است که محاصره عراق هم به آن اضافه شده، اگر ادامه پیدا کند، به فاجعه انسانی منجر خواهد شد».
علی جهانگیر، سخنگوی وزارت مهاجرت و پناهندگان عراق به شبکه رووداو گفت: «آنها به صورت رسمی در دولت عراق ثبت شدهاند و هیچ مشکلی ندارند و برای رفتوآمد به همه استانها آزاد هستند».
پس از آنکه در ۱۳ مه امسال، هیئتی پنج نفره از اعضای کمیته پناهندگان کمپ مخمور برای مذاکره به بغداد سفر کرد، روز بعد از سوی یک نیروی عراقی در نزدیکی بغداد بازداشت شدند.
به گفته منابع رووداو، این افراد پس از بیش از یک ماه بازداشت، آزاد شدند و به کمپ بازگشتند.
علی جهانگیر میگوید که پس از آن حادثه، ساکنان کمپ خودشان تصمیم گرفتهاند رفتوآمد نکنند و تنها «احساس خطر خیالی» برای خود ایجاد کردهاند.
رشاد گلالی، معاون دفتر اتحادیه میهنی کردستان در مخمور روز پنجشنبه به رووداو گفت: «ساکنان کمپ مخمور به صورت رسمی به عنوان آواره در عراق ثبت شدهاند و مشکلی ندارند، اما اکنون که موضوع پ.ک.ک و ترکیه و احتمال خلع سلاح جدی شده است، دولت عراق میخواهد در کنار مدیریت روند صلح، مستقیماً آنها را به مناطق اصلیشان بازگرداند».
نظر شما