خروج آمریکا از دو پایگاه دیگر مناطق تحت کنترل کردهای سوریه

سرویس جهان- رویترز تأیید کرده‌ که نیروهای آمریکایی از دو پایگاه دیگر در شمال‌شرق سوریه خارج شده‌اند؛ اقدامی که روند خروج تدریجی نیروهای آمریکا از این کشور را سرعت بخشیده و به گفته فرمانده نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF)، زمینه را برای بازگشت داعش فراهم کرده است.

به گزارش کردپرس،خروج نیروهای آمریکایی از دو پایگاه دیگر در شمال‌شرق سوریه، نگرانی‌ها درباره احیای مجدد داعش را افزایش داده است؛ فرمانده نیروهای کرد تحت حمایت واشنگتن هشدار داده که این عقب‌نشینی‌ها موجب خلأ امنیتی و افزایش تحرکات گروه‌های افراطی در مناطق حساس شده است.

بازدید میدانی خبرنگاران رویترز از این دو پایگاه در استان حسکه نشان می‌دهد که آن‌ها تقریباً تخلیه شده‌اند و اکنون تنها گروهی کوچک از نیروهای SDF ــ ائتلاف نظامی تحت رهبری کردها که از حمایت ایالات متحده برخوردار است ــ از آن‌ها محافظت می‌کنند. دوربین‌های مداربسته‌ای که توسط نیروهای ائتلاف استفاده می‌شد، برداشته شده‌اند و سیم‌خاردارهای اطراف محوطه نیز فرسوده و افتاده‌اند.

یک سیاستمدار کرد ساکن یکی از این پایگاه‌ها تأیید کرده که دیگر هیچ نیروی آمریکایی در آن حضور ندارد. نگهبانان SDF در پایگاه دوم نیز گفته‌اند که نیروهای آمریکایی اخیراً محل را ترک کرده‌اند، اما جزئیاتی ارائه ندادند. پنتاگون از اظهارنظر رسمی در این‌باره خودداری کرده است.

این نخستین بار است که خبرنگاران مستقل خروج نیروهای آمریکایی از پایگاه‌های «الوزیر» و «تل‌بیضار» در استان حسکه را از نزدیک تأیید می‌کنند. با این اقدام، تعداد پایگاه‌هایی که ایالات متحده از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ در سوریه ترک کرده، به چهار عدد رسیده است.

دولت ترامپ پیش‌تر اعلام کرده بود که شمار پایگاه‌های نظامی خود در مناطق تحت کنترل SDF در شمال‌شرق سوریه را از هشت به تنها یک پایگاه کاهش خواهد داد. نیویورک‌تایمز در ماه آوریل گزارش داده بود که احتمالاً شمار نیروهای آمریکایی از حدود ۲۰۰۰ نفر به تنها ۵۰۰ نفر تقلیل می‌یابد.

نیروهای دموکراتیک سوریه در پاسخ به سوالات رویترز درباره شمار فعلی پایگاه‌ها و نیروهای آمریکایی در منطقه پاسخی ارائه نکرده‌اند. با این حال، مظلوم عبدی فرمانده کل SDF که در پایگاه «الشدادی» با خبرنگاران گفت‌وگو کرده، تصریح کرده که حضور چند صد نیروی آمریکایی در یک پایگاه «برای مهار داعش کافی نیست».

او گفت: «تهدید داعش به‌طور قابل توجهی افزایش یافته است. اما این برنامه ارتش آمریکاست و ما مدت‌هاست از آن اطلاع داشته‌ایم... در حال همکاری با آن‌ها هستیم تا خلأ امنیتی ایجاد نشود و فشار بر داعش حفظ شود.»

مظلوم عبدی ساعاتی پیش از آغاز حمله هوایی اسرائیل به ایران با رویترز گفت‌وگو کرد. او درباره تأثیر احتمالی جنگ اسرائیل و ایران بر سوریه اظهارنظر نکرد، اما گفت امیدوار است این درگیری به سوریه کشیده نشود. او خود را در پایگاه آمریکایی ایمن می‌داند.

تنها چند ساعت پس از مصاحبه، سه موشک به‌سمت پایگاه الشدادی شلیک شد که به گفته دو منبع امنیتی در SDF، توسط سامانه‌های دفاعی آمریکا رهگیری و منهدم شدند.

بازگشت داعش به صحنه

گروه داعش که بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ مناطق وسیعی از عراق و سوریه را تحت کنترل خود داشت، با استقرار حکومت افراطی و اعمال خشونت‌های وحشتناک ــ از جمله گردن‌زدن در ملأعام، برده‌داری جنسی ایزدی‌ها و قتل خبرنگاران و امدادگران خارجی ــ شناخته می‌شود.

این گروه از مقرهای خود در رقه سوریه و موصل عراق، حملات مرگبار متعددی را در اروپا و خاورمیانه ترتیب داد.

با سقوط حکومت بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه، توسط گروه‌های اسلام‌گرای رقیب، داعش بار دیگر جان گرفته است. مظلوم عبدی می‌گوید که هسته های داعش اکنون در چندین شهر سوریه ــ از جمله دمشق ــ فعال شده‌اند و گروهی از جهادی‌های خارجی که سابقاً علیه حکومت سوریه می‌جنگیدند، به این گروه پیوسته‌اند. او جزئیات بیشتری ارائه نداد.

به گفته او، داعش توانسته در هرج‌ومرج ناشی از سقوط اسد، به انبارهای تسلیحاتی ارتش سوریه دسترسی یافته و سلاح و مهمات زیادی را تصاحب کند.

چند مقام کرد به رویترز گفته‌اند که داعش اکنون در اطراف برخی پایگاه‌های آمریکایی تخلیه‌شده ــ از جمله در نزدیکی شهرهای دیرالزور و رقه که زمانی مقر اصلی این گروه بودند ــ به‌صورت آشکارا تحرک دارد.

داعش در مناطق شرقی رود فرات که تحت کنترل SDF است، اخیراً مجموعه‌ای از حملات را ترتیب داده و به گفته عبدی، دست‌کم ۱۰ تن از نیروهای امنیتی و جنگجویان SDF را کشته است. یکی از این حملات، انفجار بمب کنار جاده‌ای بود که یک کاروان نفت‌کش را در نزدیکی پایگاهی که مصاحبه در آن انجام شد، هدف قرار داد.

کد خبر 2785693

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha