نگین مرادنژاد در گفت و گو با خبرنگار کرد پرس، گفت: استان کردستان در زمینه صید ماهی از منابع آبی، موفق به کسب رتبه چهارم در میان استان های غیرساحلی کشور شده است.
وی با اشاره به ظرفیت های گسترده استان در حوزه شیلات، افزود: به طور میانگین سالانه حدود ۱۲ هزار تُن انواع ماهی های گرم آبی و سردآبی در کردستان تولید می شود که از این میزان، ۶۰۰ تُن به کشور عراق صادر می شود.
مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی کردستان از فعالیت ۷ تعاونی صیادی در منابع آبی استان خبر داد و اظهار کرد: در فصل صید، حدود ۴۰۰ صیاد به صورت مستقیم در این بخش مشغول به کار هستند و نقش مهمی در تأمین ماهی مصرفی استان ایفا می کنند.
مرادنژاد با اشاره به توسعه پرورش ماهی در استان، ادامه داد: هم اکنون ۲۵۰ مجتمع پرورش ماهیان سردآبی در استان فعال هستند که ایجاد و توسعه این مزارع، زمینه اشتغال یک هزار نفر را به طور مستقیم فراهم کرده است.
وی با بیان اینکه پرورش گونه قزل آلا در مجتمع ها و استخرهای پرورش ماهی از رونق بالایی برخوردار است، یادآور شد: در سدهای استان نیز چهار گونه از ماهیان گرم آبی شامل فیتوفاک، بیگ هد، آمور و کپور معمولی پرورش داده می شوند که سهم قابل توجهی در تولید و عرضه ماهی استان دارند.
مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به میزان مصرف ماهی در استان، بیان کرد: سرانه مصرف ماهی در کردستان ۷ کیلوگرم است که این میزان نسبت به میانگین کشوری که حدود ۱۴ کیلوگرم است، فاصله قابل توجهی دارد.
مرادنژاد با تأکید بر ضرورت فرهنگ سازی برای افزایش مصرف ماهی در بین خانوارهای استان، از برنامه های حمایتی سازمان برای گسترش مزارع پرورش ماهی و ارتقای بهره وری در این بخش خبر داد.
نظر شما