مجری طرح توسعه گلخانه های سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، در گفت و گو با خبرنگار کرد پرس، با اعلام این خبر، گفت: بخش عمده ای از این محصولات شامل سبزی، صیفی جات، خیار، گوجه فرنگی، فلفل شیرین، فلفل دلمه ای، توت فرنگی و انواع گل های زینتی (شاخه بریده و آپارتمانی) است.
ساناز پوردانش افزود: هر هکتار گلخانه برای ۱۲ نفر اشتغال مستقیم ایجاد می کند و در برخی واحدهای فعال، مانند گلخانه های تولید توت فرنگی، روزانه بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلوگرم محصول برداشت می شود که اشتغال قابل توجهی را به همراه داشته است.
وی با اشاره به بازار عرضه این محصولات، اظهار کرد: بخش قابل توجهی از تولیدات گلخانه ای استان به خارج از کردستان صادر می شود و مابقی نیز در بازارهای محلی عرضه و مصرف می شود.
مجری طرح توسعه گلخانه های سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، کاهش مصرف آب، افزایش بهره وری، تولید پایدار و کنترل آفات را از مهم ترین مزایای کشت گلخانه ای عنوان کرد و ادامه داد: این شیوه کشت، راهکاری هوشمندانه در شرایط محدودیت منابع طبیعی و بحران آب محسوب می شود.
پودانش با اشاره به ظرفیت های توسعه ای بخش گلخانه ای در استان، یادآور شد: هر ساله بین ۵ تا ۱۰ هکتار گلخانه جدید در قالب طرح های شخصی یا مجتمع در حال احداث است و همچنین حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هکتار زمین در قالب طرح های شهرک های کشاورزی استعدادیابی و مکان یابی شده که در مرحله فراخوان واگذاری به متقاضیان واجد شرایط قرار دارد.
وی بیان کرد: حمایت از سرمایه گذاران، تسهیل روند واگذاری زمین و ارائه تسهیلات، می تواند موجب توسعه پایدار کشاورزی، اشتغال زایی گسترده و تولید محصولات سالم در استان کردستان شود.
نظر شما