سرخط خبرهای5خردادخبرگزاری کردپرس

سرخط خبرهای5خرداد منتشر شده در خبرگزاری کردپرس در استودیو خبر تقدیم حضور مخاطبان می شود.

آیا ترکیه می تواند صلح با کردها را حفظ کند؟
در تاریخ ۱۲ مه ۲۰۲۵، گروه مسلح کردستان ترکیه (پ ک ک) اعلام کرد که پس از چهار دهه مبارزه مسلحانه، خلع سلاح می کند و «ماموریت تاریخی اش» به پایان رسیده است. این تصمیم، که در پی بیانیه عبدالله اوجالان صورت گرفت، می تواند پایانی بر یکی از طولانی ترین و خونبارترین درگیری های خاورمیانه باشد.
اکنون دولت ترکیه با فرصتی تاریخی برای ایجاد صلحی پایدار روبه روست. اگر به مطالبات کردها، نظیر به رسمیت شناختن هویت قومی، حقوق فرهنگی، و اصلاح قانون اساسی پاسخ داده شود، صلح امکان پذیر خواهد بود. اما در صورت بی توجهی به این مطالبات، احتمال بازگشت خشونت وجود دارد.
در حالی که اردوغان این اقدام را «پیروزی علیه تروریسم» خوانده، پ ک ک آن را آغاز مرحله ای جدید از مبارزه سیاسی می داند. کردها می توانند در تغییر قانون اساسی ترکیه نقش کلیدی ایفا کنند، اما بدون اصلاحات دموکراتیک، حمایت آن ها تضمین شده نیست.

نیروهای SDF در ساختارهای دولتی ادغام می شوند
در پی لغو تحریم های آمریکا علیه سوریه، احمد الشرع، رئیس دولت موقت سوریه، در استانبول با تام باراک، سفیر آمریکا در ترکیه، دیدار کرد. در این نشست درباره همکاری های امنیتی، سرمایه گذاری خارجی و ادغام تدریجی نیروهای دموکراتیک سوریه در ساختار دولت مرکزی سوریه توافق شد.
بر اساس این توافق با نظارت آمریکا، نیروهای دموکراتیک سوریه به وزارت دفاع سوریه پیوسته و زبان کردی در آموزش رسمی به رسمیت شناخته می شود. همچنین قرار است پایگاه های نظامی آمریکا در شمال شرق سوریه به دولت سوریه واگذار شود.
آمریکا و سوریه همچنین برای بازگرداندن شهروندان آمریکایی مفقود مانند آستین تایس همکاری خواهند کرد. رجب طیب اردوغان نیز از این تحولات استقبال و بر حمایت از تمامیت ارضی سوریه تأکید کرد.

با خلع سلاح پ .ک .ک، حضور نظامی ترکیه در اقلیم کردستان معنی ندارد
قباد طالبانی، معاون نخست وزیر اقلیم کردستان عراق، اعلام کرد که با خلع سلاح رسمی پ .ک .ک، دیگر توجیهی برای تداوم حضور نظامی ترکیه در اقلیم وجود ندارد و این موضوع باید بازنگری شود. او تأکید کرد ادامه این حضور، حاکمیت ملی عراق را زیر سؤال می برد.
طالبانی همچنین نفوذ عبدالله اوجالان را در میان کردهای منطقه همچنان قوی دانست و گفت صلح پایدار بدون اقدامات اعتمادساز از سوی ترکیه ممکن نیست، از جمله آزادی زندانیان سیاسی و پایان انزوای اوجالان.
وی در عین حال به رابطه اقتصادی گسترده اقلیم با ترکیه اشاره کرد و گفت که این روابط، بسیاری از اختلافات را مدیریت کرده، اما همکاری نظامی نباید بر حاکمیت اقلیم پیشی بگیرد.
طالبانی تشکیل دولت مستقل کردها را غیرواقع گرایانه دانست و تأکید کرد که دستیابی به حقوق و پیشرفت در چارچوب عراق فدرال و قدرتمند امکان پذیرتر است.

کد خبر 2784843

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha